12 Eylül 2012 Çarşamba

Sophie'nin İntikamı...

     Herzaman ki gibi can sıkıntısından blogları gezerken  "Pekin ördeği" nin  izleyip önerdiği "Sophie'nin İntikamı" nı , 'izlenecekler listesine' eklemiştimki; yaklaşık  2 saat önce izlemeye karar verip hemen şu moda büründüm :)

Dedim sıcağı sıcağına hemen bu güzel filmi tanıtayım;öncelikle kısa bir tanıtım yapalım.
 

                                                         Yapım: 2009 ~ Çin, Güney Kore                     
                                                         Tür: Komedi, Romantik
                                                         Yönetmen: Yimeng Jin
                                                          Senaryo: Yimeng Jin
                                   Yapımcı: Ziyi Zhang, Ling Lucas, Ming Beaver Kwei, Yang Du
                                                          Görüntü Yönetmeni: Armando Salas
                                                          Müzik: Nathan Wang
                                                          Süre: 1 saat 48 dk.

Konusu:

Çizgi roman ressamı Sophie yaratıcılıkla dolu, sevimli ve tasasız bir kızdır. O ve iki yıllık erkek arkadaşı, yakışıklı cerrah, Jeff, mükemmel bir çifttir. Ailesi ve arkadaşları önünde evlilik teklifi aldıktan sonra, Sophie dünyanın en mutlu insanı olmuştur. Ancak, Jeff, ünlü film yıldızı Joanna'yla tanışınca onu terk eder. Mahvolan Sophie yataklara düşer, insanların yüzüne bakamayacak durumdadır, özellikle de düğün hazırlıklarına kendini telaşla kaptırmış annesinin. Sophie ayrılığı gizlemeye karar verir. Bir plan kurar: aşkı yine elde etmek için "bilimsel" bir yola başvuracaktır.
                                ********************************************
Şimdi gelelim oyunculara;

Ziyi Zhang

Kendisi çinli olup birçok film ve dizi afişinde karşıma çıksada kendisini izlemek bugüne nasip oldu, güzel de oldu.Evet kendisi baş krakterlerden "sophie" oluyor.Ve yukarıdaki tanımdada anlatıldığı üzere  2 yıllık sevgilisi(Jeff) tarafından düğün zamanı ünlü bir oyuncu(anna) için terk ediliyor.Devamı klasik şekilde kızın ondan intikam alması üzerine kurulu bir senaryo lakin, ben kızın oyunculuğunu çok sevdim, beni kendine bağladı ve filmi bütünüyle izlememi sağladı.Aslında fazlada anlatmak istemiyorum izleyecekler için,hemen diğer oyunculara geçiyorum.

So Ji Sub

Ahhh ! nedir gözlerindeki o hüznün anlamı.... Tamam itiraf edeyim oyuncuların arasında "so ji sub" olduğunu görünce izlemek istedim,hep kendisini  dramlarda izliyordum bu sefer değişiklik olsun birde romantik-komedi tarzında izlemek istedim.Evet kendileri bu sefer kavuşamayan aşık değil bizzat sophie'mizi aldatan "jeff" krakterinde.

















Peter Ho

Ve gelelim benim için filmin süpriz yumurtasına(benzetmeye bak) evet kendisi beni "BiRain" olan benzerliğiyle mest etti.Oyunculuk desen süper birde filmdeki krakterede (gordon) tam oturmuş.Artık listemde kendisi ,...

















Bingbing Fan

Ve kötü krakterimiz "Anna" kendisi ünlü bir oyuncu olup Sophie"nin tercih edildiği kadın ve filmin ilerleyen bölümlerinde sizi şaşırtıcak olan sahnelerin baş kahramanı olacaktır.
















   Ben filmden gayet memnun kaldım ne çok sıktı ne de hüzünlendirdi, aslında klişe gibi gözüksede senaryo farklıydı bence, özellikle bi kaç sahnede ben baya şaşırdım(ters köşe olayı)kısaca tavsiye edebileceğim bir film ve 10 üzerinden 9 veriyorum.Neden dokuz çünkü; dizi olmasını çok isterdim.












5 yorum:

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Old boy,sassy girl derken bu tarz filmleri çok sevmeye başladım.Bunu izlemeyi de çok isterim.Altyazı indirme işini halledebilirsem (erkek kardeşim olmadan başarırsam :))izlemeyi planlıyorum.Teşekkürler.

parfümümün kokusu dedi ki...

Alyazılı hali birçok sitede mevcut isterseniz kolaylıkla ulaşabilirsiniz.İzlediğiniz filmleri izlemediğimi farkettim,bende bir onlara gözatıyım :))

Pekin Ördeği dedi ki...

Öncelikle filmi beğenmene çok sevindim.Gerçekten çok sakin, eğlenceli, keyifli bir film.Tam da senin filme başlamadan önceki haline giden bir film.Relax bir halde alıcaksın yanına atıştırmalık birşeyler ve filmin keyfini süreceksin.Ayrıca benim gibi Gordon'u sevmene çok sevindim.Genelde etraftan çok çirkin olduğu yönünde yorumlar aldığım için bi ben mi körüm gibisinden düşünmeye başlamadım değil hani :D Güzel bir yazı olmuş^^

parfümümün kokusu dedi ki...

Sevilmezmi ya :) hem oyunculuk hem karizma süper,film önerin için bende teşekkür ederim bu akşamda "secret" ı izliyeceğim inşaallah :)

Pekin Ördeği dedi ki...

İyi edersin bence ben onu da sevmiştim.Yine harika diyemem ama güzeldi :)