27 Kasım 2012 Salı

"Hakmar Kitap Kampanyası" ndan Aldıklarım

Bir önceki postum da belirttiğim üzere, "Hakmar market" te ki kitap kampanyasından yararlanmak amaçlı bugün gittim ve adedi 5tl olan kitaplardan 2 tane beğenip aldım.Geçen sefer ki kadar çeşit -roman- yoktu.Daha çok çocuk kitaplarına ve "SBS" hazırlık setlerine reyon ayrılmış.Çoğunluk "aşk" romanıydı ama nasibimden tam da istediğim türden iki kitap kalmış, sonuncularını da ben aldım :))
 
Birde "100 temel eser" kapsamında,"suç ve ceza" ve "babalar ve oğulları" ve hatırlamadığım birkaç eserde 2.50 tl den satıştaydı ilgilenenlere duyrulur, he birde "Nutuk" vardı.
 
Ben aşağıdaki eserleri aldım,


Aslında kitaplar hakkında hiçbir önbilgim yoktu.Konuları ilgimi çekti ve diğerlerine oranla tam benlikti...
 
Birde  " Akılçelen "  adlı kitap ta kararsız kaldım, almadım ama her an gidip alabilirim :) okuyan var mı aranızda ?

*************************************************************************************





Arka Kapak

"Onun hareketleri öylesine zarif, öylesine kibardı ki, çalan her notadan daha da inceydi. Aynı zamanda, vücudu ile yaptığı tutkulu tanıtım, sanatsal ifade ile eşdeğerdi. Şıklık, incelik, zarafet, lirik ifade, duygulu sunum gibi bütün muhteşem özellikler, tek bir isim altında toplanmıştı: Anna Balint..."

Baçka Düzlüklerinde yer alan, salaş köyün evlerinden birinde, tavan arasında dünyaya gelen, küçük Anna Balint'in; Rusya'nın en ünlü bale sahnesi Bolşoy'a sıçrama yapacağını, ününün dünyaya yayılıp çok genç yaşta zirveye çıkacağını, Rusya'nın unutulmaz soğuk kışlarında tutkulu bir aşk yaşayacağını, büyük acılar çekeceğini, kanser illetine yakalanıp, anılarını, yattığı hastane odasında inatla ölüme meydan okuyarak, sonuna kadar yeniden yaşayabileceğini kim bilebilirdi ki?

Jelena Ba?i? Alimpi?, dünyanın ünlenmiş bütün bale sahnelerinde, narin vücudu, cin gibi aklı ve başarıları ile damgasını vurmuş olan bir balerinin, samimiyetle anlattıklarını dile getiriyor. Çiftlikte yaşayanlarla, sanatçılarla, şairlerle ve onların esinlendikleri konularla, saman yığınlarıyla dolu Baçka Düzlüklerinin salaş köyleriyle ve kasabalarıyla, onların ayva reçeli kokan sabahlarıyla ve unutulmaz Rus kışlarıyla bu hikâyeyi süslüyor…

Yazar:Jelena Bacic Alimpic
Çevirmen:Saffet Atalay

 Sayfa Sayısı: 448
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arunas Yayıncılık

                                                           Kaynak: D&R - AtlıKarınca

 
Arka Kapak

Da vinci Şifresi, Indiana Jones tadında bir kitap okumak ister misiniz?

"Büyük bir salgın bekliyor sizleri… Korku, kırk gün kırk gece sokakları ele geçirecek. Günaha meyil edenler kızgın alevler içinde yanacak… Şimdi ölüm zamandır!"

On üç şehir…
On üç mesaj…
On üç kurban…

Kaoslar, tarikatlar, kehanetler, suikastlar, intiharlar…
Ve bu kördüğümü tek başına çözmek zorunda kalan Ogmios ekibi…
Bir avuç gümüş ne kadar ağırdır? Uğruna ihanet edilip ölüme gönderilen dostunun cansız bedeni kadar mı? Yoksa asırlar sonra bu uğurda yitirilen hayatlar, mahvedilen şehirler kadar mı?

Kurguyla tarihin iç içe geçtiği, her sayfasında heyecanın doruklarda gezindiği nefes kesici bir serüven.


Yazar:Steven Savile
Çevirmen:Selin Beyhan

Sayfa Sayısı: 416
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
 
 


Yakın çevrenizde varsa bence kaçırmayın, ayrıca başka seçenekte kitaplar varsa bizleri de haberdar edin emi izleyicilerim :)))
 
 

4 yorum:

Alyaminahome dedi ki...

Güzel günler de zevkle okuyun kitaplarınızı sevgilerr

parfümümün kokusu dedi ki...

Teşekkür ederim :)) Güzel günler hep bizimle ve ülkemizle olsun inşallah...

sevda s. dedi ki...

Keyifle oku canım :)

parfümümün kokusu dedi ki...

Sağolun:))
okunacaklar bitse de başlasam,zira "Atlıkarıncayı" çok merak ediyorum.