1 Şubat 2012 Çarşamba

Kadınların Erkeklerle Eşit "Olmaması" Gereken Yerler

Gayet iyi biliyorum ki bugün pek çok hemcinsim her alanda kadın erkek eşitliğinin olması gerektiğini savunuyor ve pek çok feminizm hareketine gözü kapalı katılıyordur. Tabi ki ben de toplumda kadın-erkek eşitliğinin olmasından yanayım ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; bazı zaman ve mekanlarda erkeklerin egemenliğine girmek hiç de kötü bir şey değil aksine keyifli bile olabiliyor. Belli başlı erkek egemenliğinde kalınması gereken yer ve zamanlar ise şöyle,

Çıkılan akşam yemekleri...
     Bu tip yemeklerin genelde erkek elinden çıkması Allah'ın emridir. Rezervasyon malum beyefendi adına yapılır, masa onun zevkine göre seçilir hatta yemekleri bile o söyler... Kendi çevremden bildiğim şey bir çok kadın bunu sıkıcı bulur ve direk şu cümleler ağızdan dökülür, "neden burayı seçmiş, manzara bile güzel değil, ıyyy bu mevsimde havyar mı yenirmiş vs.". Size tavsiyem tüm bu ön yargıları kapının dışında bırakın ve gecenin tadını çıkarın. Bırakın karşınızdaki "garip" size organizasyonu beğendireceğim diye ter döksüncool. Olayların sorumluluğunu üzerinize almak yerine  bir prenses havasına bürünerek emirler yağdırın (ben denedim acayip zevkliyes). Bu hem sizin egonuzu güçlendirir hem de erkek olaylara kendisinin hakim olduğunu düşünür (buraya dikkat, aslında insiyatif sizdedir laugh). 

Arabayı park etme...
     Şüphesiz ki park yeri bulma, bulunsa da park etme, park ettikten sonra tekrar park yerini bulma insanı hayattan soğutmaya yeterlidir. Erkek arkadaşınızla yahut her hangi bir erkekle çıktığınız zaman bu dünya sevimlisi işleri bırakın o halletsin. Hem yapmak için gönüllüdür hem de sizin başınız ağrımaz. Ayrıca bir sorun olduğunda da olayları ona yıkabilirsiniz smiley.

Tamir, çilingir gibi ayak işleri...
     Tabi ki bir hanımefendi olarak tüm bu işler size yakışmaz hem beceremezsiniz de zaten (tipik erkek bakış açısı; bırakın öyle zannetsinler wink). Becerikli beyefendi bu işlerle meşgulken siz de dizi izleyin, meyve yiyin ya da onun yanında ona destek olun (Dip not: son seçenek ilişkinin devamlılığı için önemli bir nitelik taşır). Tamir edebilir ya da edemez sonuçta bu da sizin probleminiz değil. Oh mis cool

Kıssadan hisse şudur ki; bazen erkek üstünlüğünü kabul eder gibi yapmak kimseye bir şey kaybettirmez kuzucuklar. Elbette ki kadınlar da en az erkekler kadar yeteneklidir her konuda ama bunun bazen biz bayanlar arasında bir sır olarak kalmasında da bir sakınca yok. Keyfiniz bol, parfüm kokunuz daim olsunkiss.
Aristokrat 

Hiç yorum yok: