11 Şubat 2012 Cumartesi

Kore'nin Yolları Taştan "Neler" Çıkarır Beni Baştan

           Bu sıralar Kore yemekleri ve yaşam tarzı hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Neden mi? Hiiç maksat genel kültür olsun :). 





          Benim için Kore mutfağının vazgeçilmezleri arasında "Kimchi" ve "Ramen" bulunmakta. Bu ikisi her Korelinin baş tacıdır. Oldukça gündelik, yapımı kolay ve lezzetlidir. 





Kimchi dediğimiz şey genelde lahanayla yapılır fakat yöreden yöreye kullanılan malzeme değişiklik gösterebilir. Kendisi çeşitli yemeklerin yanında garnitür olacağı gibi başlı başına bir yemek de olabilir. Ramen'in yanında da peki bi yakışır hani :). 




       Ramen dediğimiz şey Noodle gibidir hemen hemen. Hatta O'dur bile diyebiliriz. Başta bildiğimiz makarna gibidir ve içerisine çeşitle sebzeler, yumurta (isteğe göre) ve et eklenir. Bildiğimiz makarnadan farkı sulu oluşudur. 

Bugün sırf macera olsun diye gidip ramen aldım ve pişirdim. Sonuç? Bir tencereyi ailece bitirdik :). Çüş dediğinizi duyar gibiyim :D. 


Evet pıtırcıklarım Kore yemeklerini sizlere şiddetle tavsiye ediyorum ve yeni yemeklerini denediğimde deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Lezzetli yemekleriniz ve güzel kokulu parfümleriniz olsun canlarım.

Aristokrat




2 yorum:

chfashiontrend dedi ki...

selam ,
bloğunu yeni keşfetttimmmm takipdeyimmm..
sevgiler

parfümümün kokusu dedi ki...

sağolun...umarım daim takipçimiz olursunuz (Aristokrat&Zıpçıktı kardeşler)